Blind melon

Blind Melon - był to amerykański zespół rockowy istniejący w latach 1990 - 1999.

Zespół znany jest głównie za sprawą utworu i pamiętnego teledysku "No Rain" pochodzącego z debiutanckiego albumu Blind Melon. Piosenka ta stała się niekwestionowanym hitem, album czterokrotnie otrzymał platynę, a Blind Melon uzyskał status gwiazdy.

Zespół został rozwiązany po śmierci Shannona Hoona w 1999 roku.

 

Ostatni skład:

Shannon Hoon - wokal, harmonijka, kazoo, gitara akustyczna

Christopher Thorn - gitara, mandolina, harmonijka

Rogers Stevens - gitara, pianio

Brad Smith - bass, flet

Glenn Graham - perkusja

 

Dyskografia:

1992 Blind Melon

1995 Soup

1996 Nico

2002 Classic Masters

2005 The Best of Blind Melon

2006 Live At The Palace

 

Blind Melon nie dostał nagród, ale nadal uważamy, że są świetni .

 
Copyright ©2017 by pdhm
Kreator Stron www